TuTS järjestää bullet-turnauksen netissä

Kirjoittanut Tero Salopää 1. huhtikuuta 2020

Koronaviruksen takia TuTS järjestää toistaiseksi joka keskiviikko mahdollisuuden pelata nettiturnauksessa. Jokaisella kerralla pelataan hieman eri aikakontrolleilla, jotta kaikille olisi jotakin tarjolla. Seuraavan kerran pelataan keskiviikkona 8.4. klo 19:00 alkaen. Peliaika on tällä kertaa 1+1 minuuttia ilman lisäysaikaa ja turnauksen kesto on 90 minuuttia. Turnaus pelataan Lichess-serverillä ja alla olevasta linkistä pääsee suoraan turnauksen alkusivulle, josta voi ilmoittautua mukaan. Pelaaja saa osallistua nimettömänä, mutta silloin mahdolliset saavutukset eivät lisää menestyneen pelaajan mainetta. Turnauksen ilmoittautumisen yhteydessä kysytään salasana, joka on TuTS:n kotikaupunki kirjoitettuna isolla alkukirjaimella. Salasanaa voi tiedustella myös Terolta. Kilpailuun saavat salasanasta huolimatta osallistua kaikki, mutta tarkoitus on, että se tuo tauon ajaksi hiukan ajankulua etenkin TuTS:n peli-illoissa muutoinkin ainakin silloin tällöin pelaaville.

ILMOITTAUTUMISLINKKI

Tervetuloa mukaan!

Turun turnajaiset 18.4.2020 (peruttu)

Kirjoittanut Ville Junnila 1. huhtikuuta 2020

Lapsille ja nuorille suunnatun Turun turnajaiset -kilpailusarjan vuoden 2020 toinen osakilpailu oli tarkoitus pelata Samppalinnan koululla lauantaina 18.4.2020. Kilpailu on kuitenkin vallitsevan tilanteen vuoksi PERUTTU. Mahdollisuutta kilpailun järjestämiseen jonain toisena ajankohtana pohditaan. Mahdollisesta uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

TuTS saavutti hopeaa JSM:ssä

Kirjoittanut Tero Salopää 26. maaliskuuta 2020

TuTS saavutti hopeaa Seurajoukkueiden SM-kilpailussa eli JSM:ssä. Joukkue sijoittui mitaleille peräti 15 vuoden mitalittoman ajanjakson jälkeen. Joukkueessa pelasivat pöytäjärjestyksessä Dmitry Kryakvin (RUS), Maxim Turov (RUS), Vilka Sipilä, Kalle Niemi, Teemu Topi-Hulmi, Nuutti Sorsa, Lari Lindén, Hannu Pihlajasalo, Lars Byggmästar ja Tero Salopää.

Koronaviruksen takia SM-liiga keskeytettiin kahdeksan kierroksen jälkeen ja päätösviikonlopuksi suunnitellut kolme viimeistä ottelua jäivät kaikilta joukkueilta pelaamatta. Lopputilanteeksi jäi siten kahdeksannen kierroksen jälkeinen sarjataulukko. TuTS pelasi kuitenkin kokonaisuutena tarkasteltuna kauden erinomaisesti ja joukkueella olisi ollut hyvät mahdollisuudet voittaa jopa kultaa, koska sillä oli jäljellä ottelut kolmea keskijoukkoon kuuluvaa joukkuetta vastaan, kun taas muilla kärkijoukkueilla olisi ollut vielä jäljellä keskinäisiä otteluita.

TuTS sai menestyksen myötä oikeuden osallistua lokakuussa Itävallan Mayrhofenissa pelattavaan Euroopan seurajoukkueiden cupiin eli ns. Euro Cupiin. Tällä hetkellä on kuitenkin vielä hyvin epävarmaa, pystytäänkö kilpailua syksyllä järjestämään.

Keskiviikkopikapelien tulokset 11.03.2020

Kirjoittanut Tero Salopää 19. maaliskuuta 2020

A-ryhmä 6 pelaajaa (pelattiin kääntövärein) pisteet
1) Lindén Lari 9
2) Koota Ilkka 6
Morant Paul 6
B-ryhmä 11 pelaajaa pisteet
1) Mäkinen Matias 10
2) Salomaa Santeri 7,5
3) Ikonen Jouko 6,5
Tuominen Kari 6,5
5) Stockfelt Jesse 6
6) Melasniemi Mika 5,5

Lue täydelliset tulokset »

TuTS:n kaikki tapahtumat KESKEYTETTY!

Kirjoittanut Tero Salopää 18. maaliskuuta 2020

Suomen hallituksen ja myös Suomen Shakkiliiton hallituksen Koronavirusta koskevan ohjeistuksen mukaan myös TuTS:n kaikki tapahtumat on keskeytetty. Seuraavan kerran pelataan keskiviikkona 15.4.2020. Näillä sivuilla kerrotaan myöhemmin, jatkuuko tauko vielä tuotakin kauemmin.

Myös Turun seudun koululaisten mestaruuskilpailu on peruutettu ja uudesta ajankohdasta kerrotaan tilanteen palattua normaaliksi.